שאלה בקשר לגידול

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

02/09/2013 | 14:40 | מאת: בתאל

שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה ! אני יודעת שבסופו של דבר התשובה המכרעת הינה של התוצאות הביופסיה. אבל רציתי לנסות לפחות להבין עד התוצאות, כי אני מאד לחוצה והרופאים לא מסבירים לי מפאת הלחץ שיש להם במחלקה: לאבי התגלה גידול בינוני במפשעה שאינו כואב. במקביל החלו לו בעיות צרבת קשות עד להקאה של המזון. הרופא היפנה אותו לCT והתגלה גידול גדול מאד בקיבה שמפריע למערכת העיכול ולצינור הכליה הימנית לתפקד. הרופאה אמרה לי לא להילחץ מגודל הגידול, אבל מאד מסקרן אותי מה הגידול הזה שיש לו במפשעה? איני רופאה אבל חשוב לי להבין שאם ובעז"ה הגידול שפירי, איך יתכן שיש לו עוד גידול במפשעה? כיצד זה גרם זה? אני חוששת שאכן זה גידול סרטני. אשמח לתשובה מקצועית כדי שאני יבין. תודה רבה !!!

03/09/2013 | 06:58 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום בתאל אכן לא ניתן לדעת מה בדיוק קורה עד הביופסיה. ישנן אפשרויות שונות אבל עד הביופסיה הכל בעצם ניחוש ולכן חבל לעסוק בכך. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן