תופעות לוואי של טיפול כימותרפי

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

24/12/2014 | 20:38 | מאת: מאחלת לאבא בריאות שלמה

אבי חולה אונקולוגי –מטופל בטיפול כימותרפי . אנחנו קרובי משפחתו –סובלים לעיתים מתופעות לוואי –דומות לתופעות של מטופל בתרופות כימותרפיות כגון: נימול ברגליים , בחילה , שלשול.(כמובן שבצורה פחותה בהשוואה למטופל) נאמר לנו בבית החולים לא להיכנס לאותם שירותים בהם משתמשים החולים האונקולוגים , כמו כן נאמר לנו –שאבינו יוריד את המים בשירותים פעמיים בבית –(למרות שהתרופות עוברות שינוי מסויים בהרכב –לאחר שעוברים במערכת הכליות של המטופל). השאלה האם יש דרך אחרת בה המטופל עלול לגרום לקרוביו הרגשה של תופעות לוואי דומה לחולה המטופל בכימותרפיה-כאשר אנו נמצאים בקרבתו-למשל בנשימה? –האם ניתן למנוע תופעה זו או להפחיתה..?

24/12/2014 | 22:46 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב כמעט כל החומר הכימי מתפרק בגוף. הכמויות המשוחררות לסביבה (אם בכלל) הן זניחות ואינן גורמות לשום נזק לסובבים. למשל, בקרב הצוותים הרפואיים המטפלים מקרוב בהרבה חולים מדי יום אין שום עדות לנזקים או רעילות. אין לכם שום סיבה לדאגה. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן