סיטי אנטרו או פט סיטי

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

21/09/2014 | 21:34 | מאת: אני989

שלום, אבי סבל לפני כ-5 שנים מאנדוקרצינומה של הקיבה שהוסרה בניתוח+כימו. מזה כמה חודשים סובל מכאבים חזקים מאוד באיזור האפינדיציט. הוא ביצע: קלונסקופיה, קולונסקופיה וירטואלית, גסטרוסקופיה וכן בדיקות דם שלא הצביעו על ממצאים חשודים. באחת הבדיקות היה חשד לנפיחות קלה בקשרי הלימה, אולם בדיקה מאוחרת יותר סתרה את הטענה. על מנת לפתור את הסוגייה, המליצו לאבי לעשות בדיקת אנטרו-סיטי או PET סיטי אך אנחנו מאוד מבולבלים ולא יודעים באיזה בדיקה לבחור. נשמח לחוות דעת.

22/09/2014 | 17:09 | מאת: פרופ' עידו וולף

קשה לדעת באיזו בדיקה לבחור, תלוי מאד בתוצאות של הבדיקות הקודמות. את ההמלצה צריך לתת הרופא המטפל. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן