בדיקת סקרינינג ל-CML?

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

06/03/2013 | 07:28 | מאת: אלון

בוקר טוב, אחי חלה בלוקמיה מסוג CML, טופל בגליבק וכעת בספרייסל. אחת ההשערות הנפוצות היא שהמחלה קשורה לחשיפה לקרינה, והוא אכן עבד שנים ארוכות בסמיכות למתקני קליטה ושידור. השאלה שלי - מאחר ובמשך כמה שנים גם אני עבדתי באותם מקומות בדיוק ונחשפתי תיאורטית גם לאותם סוגי קרינה, שאלתי היא האם יש בדיקת סקרינינג/סקר כלשהוא למחלה שמאפשרת גילוי מוקדם עבורי. (בריא בד"כ, בן 38). תודה רבה.

06/03/2013 | 07:34 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב אין בדיקות סקירה שגרתיות ל- CML. חשוב לציין כי כלל לא ברור אם קרינה הנפלטת ממתקני שידור (קרינה שאינה מייננת) אכן מעלה סיכון לסרטן במבוגרים. עד כה לא הוכח קשר באופן חד משמעי. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן