חשש לסרטן מעי הגס

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

01/09/2014 | 01:57 | מאת: Narek

שלום רב ד"ר וולף, אני בן 22, ובערך לפני 3 שנים שהתחלתי לגור לבד התחלתי לאכול ולשתות אוכל ושתיה לא בריאים, וכלל ללא כאבים התחילה אצלי הרגשת אי נוחות (DISCOMFORT או משהו כזה) באזור המעי הגס, לאחר כמה זמן הלכתי לרופא והוא התחיל לבחון אותי ולשאול שאלות, לאחר כמה לחיצות באזור הבטן, הוא אמר שאני צריך לעשות דיאטה(לא לאכול חריף,חמוץ,אוכל שומני,הרבה מוצרי חלב,ומשקאות מוגזים או אלכוהול) לפחות כמה חודשים בשביל שהכל יחזור לקדמותו ושאין לי ממש בעיה..לאחר בערך שבועיים שלוש לאחר הדיאטה שהוא אמר לי לעשות, ההרגשה עברה אבל שהתחלתי שוב, ההרגשה חזרה ואני חושב שזה בגלל שלא המשכתי את הדיאטה עד הסוף כמו שהוא אמר וככה ה"פצע" לא עבר עד הסוף ושוב "פתחתי" אותו. ההרגשה הולכת וחוזרת עם התזונה, בעיקר שאני אוכל מוצרי חלב או שותה משקאות מוגזים ודברים לא בריאים ממש. וההרגשה לרוב חולפת שאני שותה הרבה מים (אני לא ממש שותה הרבה מים ולפעמים אפילו עד כוס ביום וזהו) קורה שלפעמים יש דם על נייר הטואלט. רציתי לדעת אם יש קשר לבין מה שאמרתי לסרטן מעי הגס? אשמח לקבל עצה בקשר למצב.(חשוב לציין שבעבר היה גירוד משסביב לפי הטבעת או על פי הטבעת,נבדקתי והיו תולעים אבל אחרי הבדיקה הגירוד עבר ועכשיו הוא נמשך רק מסביב אבל יותר כמו יובש,מה כדאי לעשות?)

01/09/2014 | 18:58 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב קשה לתת תשובה מדויקת בלי לראות את המטופל, אבל מכתבך לא נראה שהתלונות אופיניות לסרטן. בכל מקרה מומלץ להשלים את הבירור. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן