הקרנות או חזרה לכימותרפיה או שניהם

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

11/11/2021 | 11:19 | מאת: מני

שלום לכבוד הדוקטור .לפני שנה אובחנתי עם סרטן של הנזופרינקס מסוג SCC עם גקורות בעצמות .קיבלתי טיפול כימי וכל הגרורות נעלמו .לפני חודשיים הפסקתי את הטיפול הכימי ועכשיו לפי הפט שעשיתי יש חזרה בנזופרינקס מימין ובפמור משמאל .הרופא הציע לי 2 אפשרויות או קרינה לשני המקומות ודחייה של הטיפול הכימי לאחר ההקרנה או חזרה לכימותרפיה .מה לדעת הפרופסור עדיף .כמו כן רציתי לשאול האם אפשר וכדאי לשלב את שני הטיפולים ביחד

11/11/2021 | 16:35 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

זה מאוד תלוי בהיקף המחלה והאם יש סימפטומים כתוצאה מחזרת המחלה במידה וקיימים סימפטומים האופציה של קרינה עדיפה לרוב שילוב של קרינה וכימו הוא טוקסי מאוד ועדיף להמנע בהצלחה

מנהל פורום טיפול בסרטן