כמות הקרינה בסימולציה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

18/05/2018 | 14:31 | מאת: מתלבטת

אני עומדת להקרנות לשד שמאל, לאחר למפקטומי. הבלוטות לא נדגמו לפני תחילת הכימותרפיה. ב PETCT נראה קליטה חלשה באזור הבלטות, ומתוך שכך לא ניתן לשלול מחלה בבלוטות. בניתוח הוצאו 4 בלוטות זקיף. כולן תקינות. התייעצתי בשני בתי חולים. כל אחד הציע הצעה שונה, שיטה שונה. אני מתלבטת, מה אכן כדאי לי ונכון לי יותר. כבר עשיתי סימולציה באחד מהם. האם אעשה סימולציה בשני, אהייה חשופה למנת קרינה גבוהה מידי המסכנת אותי שלא לצורך ? שנית, אשמח לדעתך, האם נכון ורצוי להקרין לאזור בית השחי, "ליתר בטחון" ?

22/05/2018 | 19:54 | מאת: מתלבטת

אודה לתשובה.

23/05/2018 | 07:43 | מאת: פרופ וולף

הקרינה בסימולציה חסרת משמעות. לגבי קרינה לבית השחי, קשה לקבוע מבלי לראות אותך ואת כל הבדיקות.

מנהל פורום טיפול בסרטן