בקרנות לשד שמאל - שיטות

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

03/05/2018 | 22:38 | מאת: רוית

מה ההבדל בין שיטת עצירת הנשימה ABC ל RPM בנוגע להקרנות לשד שמאל ועל מנת להגן על הלב. מה כדאית / מדוייקת / בטוחה יותר ?

06/05/2018 | 07:01 | מאת: פרופ' וולף

בטכניקת RPM מניחים קוביה על גוף המטופל ועוקבים אחר התנועה שלה בעזרת מצלמת אינפרה-רד. תנועת הקוביה מדמה את תנועת הסרעפת ואת תנודות הנשימה, וההקרנה מופעלת ומופסקת בטווח הרצוי מבחינת מעגל הנשימה. בשיטת עצירת נשימה (ABC) המטופל/ת נושם אל תוך מערכת אשר מודדת את נפח האוויר הנכנס לריאות ומפעילה את הקרינה בזמן המתאים. שתי השיטות מקובלות ונחשבות לאמינות דיין בטיפול בסרטן השד.

מנהל פורום טיפול בסרטן