נשאות לbrca 2

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

14/11/2013 | 07:46 | מאת: גלי

בעקבות מחלתו של אבי זל בסרטן הלבלב הקשה התבשרתי כי אני נשאית של אותו גן שגם לאבי היה. אני במרפאת מעקב לנשאיות הגן שעוקבים בעיקר אחר השד והשחלות. רציתי לדעת האם אתה ממליץ לנשאיות הגן כשבמשפחה היה סרטן לבלב לבצע קולונוסקופיה פעם בשנה?? בת 30

17/11/2013 | 11:25 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום גלי ההמלצות לגבי קולונוסקופיה זהות כמו לכלל האוכלוסיה. הגן המדובר (אני מניח שזה BRCA) פחות קשור לגידולי המעי הגס ולכן מומלץ לנשאים לבצע בדיקות סקירה מגיל 50. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן