האם אנדומטריומה יכולה לקטון ללא דיכוי ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

11/12/2016 | 17:49 | מאת: רינת

בת 39 + 2. בני 12 ו -10 וסת סדירה. 3 ימי דימום קל עד בינוני. לפני 7 שנים (2009) בבדיקה שיגרתית גילו לי צסיטה שיכולה להתאים לאנדומטריומה הגודל שלה היה 17X22 לא היו תסמינים בכלל ועד היום אין תסמינים תודה לאל. אני א-סימפטומטית לחלוטין. גם מעולם לא לקחתי גלולות לפני שנתיים (2014) עשיתי שוב אולטראסאונד והיא גדלה ל - 30X25 היום עשיתי שוב בדיקה (מעקב) והגודל שלה 19X12 - היא קטנה. האם אנדומטריומה יכולה לקטון באופן טבעי? והאם יכול להיות שזו בכלל לא ציסטה מסוג אנדומטריומה?

האם אנדומטריומה יכולה לקטון באופן טבעי? כן בוודאי בגודל כזה והאם יכול להיות שזו בכלל לא ציסטה מסוג אנדומטריומה? בוודאי כל ממצא המכיל דם כגון גופיף צהוב לאחר ביוץ יכול להראות כאנדומטריומה אינני רואה סיבה לדאגה כדאיח לפנות למומחה בתחום להערכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה