לפרוסקופיה להוצאת גידול בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

03/12/2016 | 13:51 | מאת: שני

עברתי לפני כ-3 שבועות הוצאת גידול משחלה ימין בלפרוסקופיה. בדוח הפתולוגיה צויין כי כי מדובר ב- papillary serous cystic tumor of borderline malignancy בגודל 3.5 סמ. בנוסף במהלך הניתוח נראה אזור במראה פיברוטי בגבול רחם שלפוחית משמאל עפ גוח הפתולוגיה צויין כי מדובר endometriosis within fibrocollagenous connective tissue. לדבריו של רופא הנשים שניתח אותי הגידול הוצא בשלמותו וכן ציין כי הגידול שהוצא בניתוח אינו סרטני ולא יכול להיות סרטני גם בעתיד מאחר ואינו חודר ולא שולח גרורות. אך לדבריו היה חשוב להוציא את הגידול מאחר ויכל לגדול מאוד ולפגוע באיברים פנימיים. רציתי לדעת האם הדברים מדויקים? מאחר ואני קראתי שגידול מסוג זה כן יכול להיות ממאיר. המנתח ציין כי אצטרך להיות במעקב בעוד 4 חוד לבצע אולטרסאונד ומרקר c-125. אם לגידול אין פוטנציאל סרטני מדוע עליי לבצע את בדיקת המרקרים? מה המשמעות של borderline melignancy? ומה המשמעות שנמצא אזור ובו אנדומטריוזיס? מלבד ממצא זה מצויין בדוח ניתוח כי לא נמצאו ממצאים נוספים. האם הממצאים שפירטתי עלולים לפגוע בפוריות? אודה לתשובתך בנושאים שהעלתי. אני בת 34 נשואה עם ילד אחד. ומתכננת הריון נוסף בהקדם האפשרי.

שלום לך הנושא מאד חשוב ואין זה המקום להתייעצות בנושאים אלו אני חושב שיש לשוחח עם רופאך ולקבל תשובות מלאות לגבי כלל הנושאים שהעלת או לפנות להתייעצות נוספת עם ככל הפרטים דוח הניתוח דוח הפתולוגיה בדיקות ההדמייה ועוד

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה