הסרת אנדומטריומות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

05/02/2014 | 14:13 | מאת: ל

ד"ר סוריאנו שלום. אני כמעט בת 30. רווקה ללא ילדים. יש לי אנדומטריומה בכל שחלה + הידבקויות. הומלץ לי לעבור לפרוסקופיה. מה ההשלכות על הרזרבה השחלתית? הבנתי שבזמן שמוצאים את הציסטות מורידים גם חלק מרקמת השחלה וזה עלול לפגוע בכמות הביציות ואני מאד מפחדת. תודה.

שלום לך ישנן שאלות רבות שיש להשיב עליהן טרם הניתוח, יש להכיר את כלל תלונותייה את הממצאים בבדיקה גודל הממצאים מעורבות אברים נוספים ועוד לאחר הערכה מקיפה תקבלי מרופאך הסבר מפורט אשמח לסייע באם תבחרי לפנות להערכה נוספת

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה