ציסטה בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

31/01/2014 | 09:19 | מאת: א.

ד"ר שלום, ב-21.11.13 עברתי שאיבת ביציות. ב-1.1.14 עברתי גרידה בעקבות הפלה נדחית. ב-25.1.14 התחיל לי דימום קל מאוד שנמשך בערך עד אתמול (30.1). ב-27.1 עשיתי בדיקת דם: 628-e2; פרוגסטרון - קטן מ-0.8 nmol. (לא עשיתי מעקב זקיקים) ב-29.1: e2-721 ; פרוגסטרון - קטן מ-0.8. במעקב זקיקים נצפה מבנה ציסטי בגודל 24 מ"מ בשחלה שמאל. וכן זקיקים קטנים בשתי השחלות. רירית בעובי 3 מ"מ. מה משמעות הציסטה ומה ההשלכות שלה על הטיפולים הבאים? הבנתי מהמזכירה שאני צריכה לעשות בדיקת דופלר מה המשמעות ומהן האפשרויות שתוצאות הבדיקה יכולות להצביע עליהן? האם יש מועד מסוים שעדיף לבצע את בדיקת הדופלר? תודה-רבה.

אינני רואה כל סיבה לדאגה או סיבה לביצוע בדיקת דופלר לאחר הווסת הקרובה יש לבצע בדיקת על קול בהצלחה אשמח לסייע בהמשך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה