שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

02/01/2014 | 10:18 | מאת: דפנה

אני בת 44, יש לי שרירן ברחם, דופן אחורי, בגודל 53 מ"מ (לפני 3 שנים היה כ-33 מ"מ). אין לי כאבים או דימומים. מחזורים סדירים. אם כי קצת לחץ על שלפוחית השתן בלילה ובטן קצת גדולה. הרופא שלי המליץ לי על המתנה ומעקב ואף הזכיר נושא של כריתת רחם, כי זה ניתוח קל יותר... שאלותי: 1. האם לא מומלץ לנתח כעת בצורה הפלרוסקופית (זו השיטה המתאימה במקרה שלי) ולהוציא את השרירן? 2. מה סיכויים לגדילה של שרירן לאחר הוצאתו? 3. האם המתנה, כפי שהציע הרופא, לא תגביר סיכויים לכריתת רחם בעתיד? 4.מאיזה גודל של שרירן רצוי לא לנתח בשיטה הלפרוסקופית? 5. האם יש סיכוי ששרירן יפסיק לגדול בגיל שלי? 6. מה הסיכונים שיש בגדילה של שרירן? תודה מראש

לא נכון יהיה להתייחס פרטנית ללא נכרותע ימך ובדיקתך ניתן לאחר באופן כללי כי ניתן לכרות שרירן בגישה לפרוסקופית בשלב זה ולמנוע צורך בכריתת רחם בעתיד עדיף לבצע זאת שהשרירן בגודל זה ולא גדול יותר קרוב לוודאי שהשרירן ימשיך לגדול ויתכן ובהמשך יגרום ליתר תסמינים אשמח לענות על כלל שאלותייך לאחר בדיקתך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה