היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

28/10/2013 | 22:22 | מאת: סיון

שלום, אני בת 36 ב 2007 עברתי לפרוסקופיה להוצאת אנדומטריומה, ב2009 היסטרוסקופיה ניתוחית בה היו מעט הדבקויות(יש לציין שלא הייתי לפני כן בהריון) ומיד לאחר מכן נקלטתי להריון הראשון שלי שהסתיים בלידה בריאה מטיפולי ivf. כיום, אני לאחר 5 מחזורי טיפול בהם היו עוברים יפים אך לא נקלט הריון. שאלתי היא, האם אתה ממליץ לבצע היסטרוסקופיה לפני המשך הטיפולים? הרופא המטפל אינו רואה סיבה לביצוע אך מצד שני גם ב 2009 לא ראה סיבה ובכל זאת היו הדבקויות. החשש היחיד שלי הוא הפסד מחזורי טיפול, כזכור לי כחודשיים לאחר מכן אין לעבור טיפולים או לנסות להרות. תודה רבה

שלום לך לא אוכל לסייע ללא היכרות עמך ובדיקתך ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית אינה מעכבת טיפול ואינה כרוכה באשפוז או אי נוחות מבוצעת במרפאה, לעיתים ניתן לפתוח הידבקויות במהלך הפעולה האבחנתית באם החלל אינו תקין על אחת כמה וכמה היה נכון לעצור את הטיפול לא הסכרנו את נושא האנדומטריוזיס והשפעתו וגם זה מחייב בדיקה והערכה אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה