ציסטה בשחלה וסרטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

21/10/2013 | 06:33 | מאת: נטע

הובחנתי כסובלת משחלות פוליצסטיות מגיל 11 טופלתי ללא הצלחה בגלולות ולכן הפסקתי אותם עברו כמה שנים מאז ולפני 3 חודשים הרגשתי כאבים חדים בבטן התחתונה עשיתי אולטרנסאונד ונראה שם מבנה פוליצסטי של שחלות וגוש שחור ודי גדול שע"פ ההבחנה זה ציסטה בנוסף סבתי סבלה מ3 סוגי סרטן ובינהם גם סרטן השד וכך גם אמא שלה מה השכיחות שלי לחלות והאם הPCO מגדיל את הסכוי? כיום אני בת 21 האם ישנה אפשרות להסיר את הציסטה?

שלום לך אינני רואה סיבה לדאגה או לחשש מסרטן כדאי לפנות באופן מסודר להערכה ניחתן לקבוע האם הציסטה דורשת טיפול או מעקב בלבד לעיתים יש צורך בניתוח לשם הסרת הציסטה ופעולה זו נעשית בגישה לפרוסקופית ללא צורך בפתיחת בטן אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה