אנדומטריומה בשחלה השמאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

17/08/2013 | 19:54 | מאת: mikey

שלום רציתי לשאול מה הסיכוי להיכנס להריון טבעי עם אנדומטריומה בשחלה? האם תמיד חייב ניתוח או שיש סיכוי להריון טבעי עד גודל מסוים? בנוסף רציתי לדעת האם זה נכון שהאנדומטריומה גדלה לפני ביוץ? תודה

השאלה כללית מאד ותלויה בגורמים רבים ניתן להרות באופן טבעי בנוכחות אנדומטריומה באם השחלה והחצוצרה השניה תקיות ואין גורמים נוספים הפוגעים ביכלות להרות פני להערכה מקיפה ונשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה