כריתת רחם עקב גידול מהיר של מיומות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

29/01/2013 | 23:57 | מאת: מודאגת

י בת 44, ולאחרונה התגלו אצלי מעל 4 מיומות הגדולה שבהן היא 8 ס"מ. הרחם מוגדל כבשבוע 18. לפני שנה בדיקה גניקולוגית תקינה, וUS האחרון שבצעתי היה תקין לפני 3.5 שנים. אין לי שום תופעות לוואי מהמיומות. הומלץ לי על כריתת רחם מלאה, כולל צוואר הרחם. כמו כן באחת השחלות התגלה ממצא היפואקוגני לא צלול ויתכן והיא תכרת גם כן. האם אין מנוס מכריתת הרחם? היכן כדאי לקבל חוות דעת שניה? ברקע הרפואי שלי APLA גניקולוגי, פפילארי קרצינומה ואמא עם סרטן שד בגיל מבוגר. כמו כן, בתקופה האחרונה העלתי כ 10 ק"ג למשקלי, והורדתי אותם ב-3 חודשים האחרונים כך שיתכן שקצב גידול המיומות יקטן.

שלום לך את עומדת לפני החלטה על כריתת רחם ונכון תעשי אם תפני לקבלת הערכה מקפת ההחלטה תלוייה כפי שציינת בתלונות, בממצאים, בגורמי הסיכון ובמצב בריחאתוך הכללי. יש לשוחח על ההתוייה לניתוח, האלטרנטיבות השונות וקיימות אלטרנטיבות לכריתת רחם, לגבי דרך הניתוח בגישה לפרוסקופית או בפתיחת בטן ועוד אשמח לסייע לך

31/01/2013 | 23:33 | מאת: מודאגת

למי כדאי ללכת לחוות דעת שניה (אני מאזור ירושלים)? האם יש בעיה במצבי לבצע פעילות גופנית?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה