ציסטה בשחלה שמאל לאחר ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

23/08/2012 | 00:36 | מאת: שרה

אני בת 46.5 עבר של 5 ניתוחים קיסריים + ניתוח שעברתי לפני שנתיים של כריתת רחם+ שחלה ימין+חצוצרה ימן+צוואר רחם השאירו לי את שחלה שמאל (בסה'כ 6 ניתוחים בבטן.)לפני כחודש התחלתי בדיקות לבירור יתר לחץ דם באחת הבדיקות של U.S בטן תחתונה ועליונה התגלה באיזור מיטת הרחם ממצא מבנה היפואקוגני מעורב מוצק ונוזלי בממדים 6.2*5.2 ועקבותיו רופאת נשים שלחה אותי ל-C.T בטן+אגן ובו נכתב- מצב לאחר כריתת רחם וכריתת שחלה ימין גוש באגן מצד שמאל במימדים 8.5*6 ס'מ .הגוש הציסטי עם כמעין ציסטה דופנית צמודה לקיר הקדמי במימדים של 3*2.2 ס'מ, בעלת דפנות בעובי לא אחיד ומקבלת האדרה עם הזרקת החומר הנגודי לסיכום הפיענוח- גוש ציסטי מורכב כמתואר שמקורו כנראה בשחלה השמאלית שהושארה. לאחר קבלת התוצאות של ה-C.T נשלחתי לU.S נשים ע'י רופא נשים ובו כתוב שחלה שמאל 39 מ'מ *40 בהערות כתוב בתוכה החזר ציסטי, דוגלס- אין נוזל בדוגלס ,סיכום הבדיקה- נראה נוזל בין הידבקויות ומומלץ U.S חוזר בעוד חודש . יש לציין שעברתי כל מיני בדיקות דם ע'י רופאה נשים וכולם יצאו תקינות.דו'ח הסטרולוגי תקין לאחר ניתוח כריתת הרחם מאחר ורופאת נשים שלי בחופש, רופאת המשפחה עקב הממצא ב-C.T שלחה אותי בדחיפות למיון להמשך בירור ושם נעשה לי שוב U.S ובו כתוב ממצא ציסטי כנראה שחלתי משמאל,מימדי ממצא כולו 57על46מ'מ,קוטר המבנה הציסטי 40 מ'מ בתוכו ציסטה בת,הנוזל בציסטות צלול סביב המימצא נוזל חופשי והידבקויות ברקמה הודגמו זרימות ורידיות וערקיות 0.35-0.68 = Rl .לאחר התייעצות 2 רופאים שלחו אותי הביתה בהמלצה של מעקב בעוד חודש על U.S חוזר ורק לאחר מכן לשקול התערבות כירוגית במידת הצורך הרופאה המשפחה שלי חשבה שישלחו אותי מיד לביופסיה עקב הממצא, אני מודאגת האם ציסטה בגודל כזה יכולה להספג אם אין רחם , האם לדרוש מהרופאה נשים שלי פעולה כירוגית מיידית אני מאוד דואגת לגבי הממצא בכל זאת עברתי 6 ניתוחים בבטן מה נכון לעשות במקרה זה תודה על הסבלנות בקריאת ההודעה אשמח מאוד אם תוכל לייעץ לי להמשך בירור בנידון

שלום לך לא ניתן לסייע לך ללא היכרות בדיקה והערכה כוללת ברור כי הנושא מורכב ויש להכר את כלל הפרטים לפני מתן ייעוץ ללא בדיקתך והיכרות עם כלל דוחות הניתוח הקודמים לא ניתן לייעץ כדאי לפנות לבדיקה והערכה כוללת לפני החלטה על טיפול

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה