הריון לאחר כריתת חצוצרה???

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

19/09/2002 | 16:40 | מאת: מבולבלת

שלום. עברתי כריתת חצוצרה ימנית בשל הריון מחוץ לרחם לפני מספר חודשים (לפרוסקופיה). מאז משתנה וגדל מספר הימים שבין ווסת אחת לשניה. לפני הניתוח היה משך כל מחזור 28 יום. כעת עברו 39 ימים מאז וסת אחרונה וישנם סימפטומים המזכירים הריון (בחילות, עליה עצומה בתדירות מתן שתן, כאבים ורגישות בפטמות) כבר שבועיים. אבל בדיקת הדם שעשיתי היום יצאה שלילית. מכירים מצבים שכאלה? אולי הפנייה לחומר כתוב? האם יכול להיות שהסימפטומים שציינתי נובעים מהיעדר חצוצרה ולא מהריון? בעבר לא היו לי סימפטומים כאלה בין וסתות. אנא, אני מאד מבולבלת שכן הייתי משוכנעת שאני בהריון בשל הסימפטומים וה"איחור". הייתי רוצה לדעת מה קורה בגוף שלי.

שלום לך, כריתת חצוצרה אינה גורמת לשינויים במחזור ולא סימפטומים מעין אלו שציינת או אחרים. מכיון שיש איחור של כ-10 ימים וסימפטומים המזכירים לך תחושת הריון יש לבצע בדיקת הריון כפי שביצעת וכמובן בדיקת רופא. יתכן ומדובר בהריון מאד צעיר ויתכן והווסת תופיע בעוד מספר ימים אם או בלי מתן פרוגסטטיבים. נשים אשר בעברן הריון חוץ רחמי נדרשות למעקב ובדיקה מוקדמים עקב הסיכון להריון חוץ רחמי נוסף. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה