ניתוח בצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

19/09/2002 | 06:22 | מאת: כחל

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון שאלתי היא: אני כעת בשבוע ה-15, אובחנתי כבעלת רחם עם מחיצה (כמעט בטוח שזאת מחיצה ולא רחם דו קרני), הרופא שלי העלה בפני את האפשרות לבצע בימים הקרובים ניתוח בו יתפרו לי את צוואר הרחם ,על מנת למנוע ירידת מים מוקדמת. רציתי לקבל,בבקשה, חוות דעת נוספת יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן ומה מומלץ תודה רבה רבה

שלום לך, רחם מחיצתי לכשעצמו אינו מהווה סיבה לאי ספיקה צווארית ולאינדיקציה להשמת תפר. רחם מחיצתי קשור ביתר סיכון לאבדן הריון אך תפר לא ימנע זאת. מכיון שלא מסרת פרטים נוספים לגבי עברך המיילדותי לא ניתן להתייחס לצורך בהשמת התפר. באם יש חשד קליני לאי ספיקה צווארית (על פי ההיסטוריה המיילדותית, ע"י מבחנים שונים וכ') יש מקום לתפירה. בכל מקרה יש מקום לביצוע אולטראסאונד לבדיקת אורך הצוואר ולעיתים מעקב זה מהווה אלטרנטיבה. חג שמח

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה