רחם עם מחיצה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

17/09/2002 | 22:04 | מאת: מימי

שלום רב! אני בת 26, יש לי שני ילדים בריאים שנולדו בזמן, בני חמש ושלוש. בשנה וחצי האחרונות עברתי שלוש הפלות. בירור העלה שיש לי מחיצה ברחם. האם לכרות אותה? אם יש לי שני ילדים , האין זה סימן שזו לא הסיבה? האם יש סיכונים בניתוח זה?

שלום לך, ראשית יש כמובן לוודא שאכן מדובר במחיצה, לעיתים מדובר ברחם בעל מבנה דו קרני ולעיתים מה שנראה כמחיצה הן למעשה הידבקויות תוך רחמיות (כתוצאה מגרידה שבוצעה באחת משלוש ההפלות). האבחנה נעשית בהיסטרוסקופיה אבחנתית. באם אכן מדובר במחיצה אשר חוצה חלק משמעותי של נרחם או בהידבקויות מומלץ על הסרתה בהיסטרוסקופיה ניתוחית. פעולה זו יחסית פשוטה, הסיכונים מועטים כאשר מבוצעת ע"י מומחה בתחום, ומבוצעת במסגרת אישפוז יום. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה