אוורל 50 וגיל המעבר וDES

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

18/09/2018 | 06:32 | מאת: רויטל

שלום, אני בת 47. בעקבות תסמיני גיל המעבר הרופאה שלי המליצה על אוורל 50. עברתי כריתת רחם לכן אין לי צורך בפרוגסטרון. אך אני מתלבטת. הסיבה היא שאני בת DES (נחשפתי כעוברית לDiethylstilbestrol). לא הצלחתי למצוא מידע לגבי ההשלכות שטיפול הורמונלי או סיכונים של לקיחת הורמונים בגיל המעבר פרט לאמירה כללית שמכיוון שמצבי נוצר מהורמונים לכן לא כדאי. הרופאה שלי מודעת להיסטוריה הרפואית שלי, אבל אני לא רגועה ומפחדת. האם קיים מידע לגבי הסיכונים של טיפול הורמונלי על נשים במצבי?

יש צורך להכיר את עברך הרפואי האם הוצאו השחלות? חצוצרות? האם ביצעת בדיקות הורמונליות ? יש להכיר את כלל תלונותייך ולסקור בפנייך את כלל האלטרנטיבות אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה