ממצא נוקשה בחלק האחורי של צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

14/08/2018 | 20:45 | מאת: לאחר גרידה

שלום, הנני בת 27, הריון עצמאי ראשון. בשבוע 10 התבשרתי כי לא נראה דופק בעובר והוחלט לבצע גרידה. בסיום התהליך נאמר לי כי עלי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית בעקבות ממצא נוקשה בחלק האחורי של צוואר הרחם. רציתי לשאול כמה דברים- 1.הזימון לבדיקה הוא בעוד שישה שבועות, לאור כך שמצאו ממצא כלשהו, 6 שבועות זה לא זמן רב מידי? מדוע יש להמתין זמן רב כלכך? 2. האם אסור לנו לנסות להיכנס שוב להריון עד לביצוע הבדיקה? 3. לפני כמה שנים בעקבות תלונות על כאבים ותסמינים שונים במהלך המחזור החודשי ערכתי מספר בדיקות בכדי לבדוק האם יש לי אנדומטריוזיס. נאמר לי כי מלבד הca125 שיצא גבוה (לא בהכרח מצביע על אנדומטריוזיס) אין עדויות נוספות למחלה. האם הממצא הנוקשה שראו יכול להיות קשור? אודה לתשובה והתייחסות. תודה רבה מראש.

לא אוכל לסייע ללא בדיקתך כאשר הומלץ על היסטרוסקופיה אבחנתית האם הוסבר לך מה האבחנה האפשרית ? ישנם מקרים של אנדומטריוזיס המערב את הנרתיק בעיקר בחלק האחורי מאחורי צוואר הרחם יש צורך לפנות להערכה אשמח לסייע

16/08/2018 | 11:11 | מאת: לאחר גרידה

תודה על התייחסותך. כאשר שאלתי את הרופאה המנתחת מה הממצא יכול להיות היא ציינה שייתכן וכי זה שרירן, אך היות ולא הייתה להם מצלמה בניתוח הם לא יכולים לדעת ולכן הם רוצים לבצע את ההיסטרוסקופיה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה