דלקת באגן או אנדומטריוזס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

05/06/2018 | 12:16 | מאת: אילנית

שלום, אני בת 21, לפני כחודש פניתי למיון בשל כאבים בבטן תחתונה ודימום. לאחר בדיקת רופא נשים ואולטרה-סאונד אמרו לי שיש לי דלקת באגן קיבלתי זריקת רוצפים ושוחררתי עם טיפול של דוקסילין (לא נעשו בדיקות דם או משטח). במכתב סיכום כתוב רחם קידמי, רירית סדירה ללא נוזל באגן או ממצא טופולוגי, צוואר ארוך וסגור בהנעתו. לאחר כשלושה ימים חזרתי למיון מכיוון שלא פסקו הדימומים והייתה החמרה בכאבי הבטן. בבדיקות במיון כתוב PV/PS הפרשות וגינליות מרובות, רגישות בהנעת צוואר הרחם, TVUS רחם ושחלות בגודל ומרקם תקין, זרימות+ מעבדה כולל ספירה, כימיה ותפקודי קרישה בגדר הנורמה, סטיק שתן תקין. לסיכום PID ללא הטבה והוחלט על אשפוז. במהלך האשפוז קיבלתי טיפול אנטיביוטי דרך הוריד ZINACEF + FLAGYL והמשך כדורי דוקסילין, לאחר 5 ימי אשפוז שוחררתי עם המשך טיפול בכדורים של OFLODEX, FLAGYL,DOXYLIN למשך 10 ימים. במהלך האשפוז מאוד הדאיגו אותי, אמרו לי שהטיפול חייב להיות מסיבי על מנת שלא תהיה פגיעה בפוריות , נאמר לי שלא ניתן לבדוק האם כבר נוצרה פגיעה ולשמור שלא להדבק שוב כי אז יעלה הסיכון לפגיעה בפוריות. לאחר המקרה הלכתי למעקב רופא נשים שאמר לי שהוא לא יכול לדעת בוודאות שאכן היה דלקת באגן מכיוון שהוא לא בדק אותי והבדיקות שנעשו לא מוכיחות. לדעתו אני סובלת מאנדומטריוזיס מכיוון שאני סובלת מאוד מכבים עזים בזמן המחזור (בעבר הייתי מושבתת ליומיים שלושה בזמן המחזור ועם נטילת גלולות הכאב נרגע במקצת). אני חייבת לציין שאני ממש מבולבלת ונותרתי עם הרבה שאלות איך ניתן לוודא שהחיידק אכן "חוסל"? ההדבקה היא רק ביחסי מין עם אדם נגוע ? איך לוודא מה אכן היה לי ? והכי חשוב האם יש דרך לדעת שלא נפגעה הפוריות ? תודה רבה

לא ניתן לענות על שאלותייך במסגרת הפורום כדאי לפנות להערכת מומחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה