האם כדאי להסיר גם במקרה שההיסטרוסקופיה תקינה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

17/03/2018 | 08:36 | מאת: רונית

קיימים חילוקי דעות בקרב העוסקים בנושא אם שרירן שכזה, אשר אינו חודר אל חלל הרחם או מעוות אותו, עלול להוות הפרעה להיריון, המצדיקה הסרתו בניתוח. כיום נוטים רוב רופאי הפוריות להאמין שגם שרירנים קטנים (פחות מ-5 ס"מ קוטר), המצויים בדופן הרחם ואינם מעוותים את חלל הרחם או דוחקים את הרירית, עלולים להפריע במידה מסוימת לקליטת העוברים. על-כן קיימת נטייה הולכת וגוברת להמליץ על כריתת שרירנים אלה במסגרת טיפולי הפוריות, במיוחד אם מדובר בכשלונות חוזרים בקליטת עוברים, וכאשר לא ניתן לשים את האצבע על אף גורם אחר שיכול להסביר את הכשלונות. ניתוח כזה מבוצע בד"כ על ידי לפרוסקופיה ניתוחית או לעיתים רחוקות באמצעות פתיחת בטן (לפרוטומיה). מה דעתך? תודה רבה

מסכים עם האמור לעיל לעיתים שרירנים תוך דופניים עלולים לפגוע בהשתרשות במיוחד במקרים של כשלונות חוזרים

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה