הפרשות לאחר מחזור - מהנישה או מהטיפולים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

09/07/2017 | 14:39 | מאת: מיקי

שלום רב, שנה וחצי לאחר קיסרי, היריון ספונטי מהיר. היום מטופלת IVF עקב חצוצרות חסומות (כנראה בגלל הקיסרי). מאז ומעולם מחזורים סדירים ללא כאבים חריגים וללא שום דימום או הפרשה אחרת בין המחזורים. בשבועיים האחרונים הפרשות חומות לאחר סיום המחזור. מדובר במחזור שקיבלתי לאחר החזרת עוברים שלא צלחה. לפני כמה ימים גילו לי גם נישה קטנה (6 מ"מ) בצלקת של הקיסרי. רוב הרופאים שבדקו אותי טוענים שההפרשות הן מהטיפולים (היו לי רמות הורמונים גבוהות מאוד מההזרקות). מנהלת היחידה לפוריות חושבת שההפרשות האלה הן מהצטברות דם בנישה ולא הגיוני שזה יהיה כל כך הרבה זמן מהטיפולים. אני צריכה שמישהו יעשה לי קצת סדר בראש. הנישה הזאת הרי הייתה קיימת שם מאז הניתוח לא? האם ייתכן שרק אחרי שנה וחצי פתאום מתחיל להצטבר בה דם ויש הפרשות? ועוד שאלה - האם ייתכן שפתאום חליתי באנדומטריוזיס בגלל הקיסרי למרות שעד השבועיים האחרונים לא היו לי שום תופעות שמאפיינות את המחלה? תודה רבה

09/07/2017 | 14:47 | מאת: מיקי

לא מרגישה כאבים המאפיינים מחזור.

לא אוכל לסייע ללא היעכרות עימך ובדיקתך יש מקום גם לביעצוע היסטרוסקופיה אבחנתית נישה עלולה לגרום לדימום קל בין ווסתי וזה יכול להופיע גם חודשים רבים לאחר ניתוח לא הבנתי את הקשר לאנדומטירוזיס כאמור אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה