ניתוח חצוצרות או לתת קודם סיכוי לIVF ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

14/06/2017 | 13:26 | מאת: מיקי

שלום, קרועה בים שני רופאים ושתי דעות שונות. בת 38, לפני כשנתיים שני הריונות ספונטניים מהירים מאוד (אחד הסתיים בהפלה טבעית בשבוע 7) והשני הסתיים בלידה בניתוח קיסרי. בצילום רחם התגלו חצוצרות חסומות בחלק הרחוק מהרחם. רופא המומחה בניתוח חצוצרות אמר לי כי הוא גם רואה נוזל בחצוצרה אחת ושדבר זה יקשה עלי מאוד להיכנס להיריון בטיפולים ושעלי להסיר את החצוצרה ולנסות לשקם את השניה. מנהלת היחידה לפוריות בה אני מטופלת לא התרגשה מהנוזל ואמרה שיש להתחיל בטיפולים טרם פנייה לניתוח כזה כיוון שהסרת חצוצרה עלולה לפגוע בשחלות ולא יהיו לי ביציות. היא לא שוללת את הניתוח אבל אומרת שהיא לא ממליצה לרוץ לניתוח כזה. התחלתי בטיפולים, ביצעתי בינתיים החזרה אחת של 2 עוברים שלא צלחה. יש לי עוד 3 מוקפאים (2 ו-1). אני באמת שלא יודעת מה לעשות... כמה טיפולים לעבור עד שצריך לשקול את הניתוח? אני כבר בת 38 ואיכות הביציות רק יורדת עם הגיל. מצד שני אני ממש חוששת שניתוח כזה יותיר אותי בלי ביציות. לאיזו דרך פונים?

שלום לך ניתוח לפרוסקופי עשוי לשפר את יכולתך להשיג הריון ספונטני באם ימצאו הידבקויות ובאם ניתן לשפר את מצב החצוצרות ניתוח עשוי לשפר את יכולך להרות בטיפול הפרייה באם תמצא חצוצרה מלאה בנוזל ותבוצע כריתה של החצוצרה אינני שותף לדעה כי ניתוח לפרוסקופי יפגע ביכולתך להרות או שיפגע במאגר הביציות ואין לכך סמוכין על פי מיטב ידיעתי כמובן שלא ניתן לייעץ ללא היכרות עימך, וחסרים פרטים רבים נוספים (AMH, בדיקת זרע, היסטרוסקופיה אבחנתית ועוד) אשמח לסייע בהמשך בברכה דר סוריאנו

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה