היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

11/05/2017 | 16:31 | מאת: כרמית

ששלוםרב, אשמח לחוות דעת מקצועית. בת 45.5 ללא הריונות. בטיפול ivf אחרון. לפני החזרה. ביצעתי בתחילת ינואר השנה היסטרוסקופיה אבחנתית. הרופא קבע שישנה מחיצה של 30 אחוז. הופנתי על ידו לאולטרסאונד תלת מימד. המלצת הרופא היתה שאין צורך בניתוח. כעת לאור העובדה שמדובר בסבב טיפולים אחרון ופרטי ללא מימון - החלטתי לקבל יעוץ נוסף. אני לא משלה את עצמי שזו רק הבעיה...אולם במידה ואשקול תרומת ביצית - מבנה הרחם הינו קריטי. לפני כשבועיים פניתי שוב להיסטרוסקופיה אבחנתית והרופא קבע שיש לבצע ניתוח של המחיצה כולל הרחבת הדפנות. לאור המצב דחיתי החודש את החזרת המוקפאים. לסיכום : רופא x סבור שאין צורך בניתוח...רופא y סבור שיש צורך בניתוח. ראשית, מאיזה גודל מחיצה מומלץ לבצע את הניתוח ? שנית, במידה ומחליטה לבצע את הניתוח - מה הסיכונים ? האם לאחר הצריבה רירית הרחם יכולה להשתקם ? במיוחד שמדובר שטח פנים גדול. ) הדפנות + המחיצה). בתודה מראש.

כפי שציינת ישנם מקרים בהם ישנן דעות שונות במיוחד במקרים חריגים במיוחד ולגיל בוודאי קיימת משמעות לא ניתן לענות ללא היכרות עימך ובדיקתך הייתי מציע להיוועץ עם מי שביצע את ההיסטרוסקופיה האבחנתית

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה