אופטיליסט לזיהום בעין ?

דיון מתוך פורום  רשתית

24/05/2013 | 13:39 | מאת: אדי

יש לי זיהום לא חמור בעין שמאל - תחושת אי נוחות ומעט נפיחות אין מוגלה ( יש לציין שיש לי קוצר ראיה גבוה -15 מרכיב עדשות מגע ועברתי בעבר ניתוחי ליזר בשל היפרדות רשתית - מלבד העובדה שברגע שאבחנתי שיש לי דלקת איני מרכיב עוד עדשות עד חלוף הזיהום ביקשתי טלפונית מרופאת המשפחה טיפות לזיהום קל וקיבלתי אופטיליסט - בעלון מצויין שהתרופה אינה מיועדת לזיהום בעין - למרות הרוקח העיד שהיא עזרה לו לזיהום בעין אחרי שבוע וחצי של טיפולהאם בכ"ז עלי להשתמש בה ? האם השימוש בה עלול לגרום לנזק או שבמקרה הכי גרוע אינו יעזור אך לא יזיק ? על איזה טיפות הייתם ממליצים לי לקחת ? אילו טיפולים נוספים ידועים לכם שאפקטיבים ? קראתי שלשפשף שום על האיזור נפוח מחוץ לעעין עוזר .. האם זה נכון או שעלול להזיק ובנוסף אילו טיפולים יותר סחמטיים ידועים לכם לטיפול בזיהום קל בעין ? בתודה

אדי שלום עדשות מגע הם גורם סיכון משמעותי לזיהום בקרנית. עלייך לגלות אחריות ובגרות וכל מקרה של ספק להסירן (כפי שעשית) ולגשת מיידים לרופא עיניים. אכן- אופטילסט אינה תרופה לזיהום ונסיון אישי של רוקח אינו מחקר מדעי מסודר. אם יש זיהום בקרנית שלא יטופל בהתאם - תוכל לפגוע קשה בראייתך. אני מציע לגשת היום למיון עיניים להיבדק.

מנהלי פורום רשתית