פיענוח בדיקות oct

דיון מתוך פורום  רשתית

28/04/2013 | 00:54 | מאת: יוסי.ק

בצילומים קודמים ימין:דרוזן קטנים ,בשמאל התעבות מעטה ,המקולה עד 300 מ' והתחלת יצירהת מוקדי ERN.בבדיקה לפני חודש בימין:שניויים גליים בשכבת rpe המתאימים לדרוזןללא הרמה או הצטברות נוזלים ללא עדות לנגע פעיל.עובי המקולה 279 מ' ללא שינו בהשוואה לקודמים.. בשמאל"שינויים גליים המתאימים לדרוזן,vmtעם משיכות זגוגית באזור הפובאה עם שינויים ציסטים קלים ברישתית פנימית erm אחוז היטב עובי המקולה 313 מ' החמר קלה לעומת קודמים .אודה להסבר אם קיימת סכנה להחמרה עד ניתוח או אולי הסרת קרום העולה על הרשתית?או איבוד ראייה? תודה

יוסי שלום, אלו תשובות מפורטות של צילומים. אנחנו לא מנתחים על סמך צילומים אלא כל מכלול המידע והבדיקות. בעיקרון, נוצר הרושם שיש מעט החמרה בקרום, אולם זה לא מספיק להחלטות. בברכה, ד"ר נדב בלפר

מנהלי פורום רשתית