הלחמת רשתית - תודה ועוד שאלה

דיון מתוך פורום  רשתית

28/06/2015 | 14:38 | מאת: בתיה

שלום רב תודה רבה ד"ר בלפר על תשובתך הבהירה. שאלה נוספת לי: מדוע ממהרים להמליץ על ניתוח ויטרקטומי -שאינו קל כלל וכלל והרבה סיכונים בצדו, כולל היפרדות רשתית..) רק בגלל דימום בזגוגית? ברור לי שאם יש קרע שמסתתר מאחורי הדימום הוא עלול לגרום להיפרדות רשתית וזה לא רצוי. אך אם הרשתית לא נפרדה עד כה (שלושה שבועות) האין זה מטה את כף המאזניים לכיוון המתנה עד שהדם ייספג? האם יש תופעה של רשתית 'חזקה' יותר שנוטה פחות להיפרד? ועוד אחת: כמה זמן לוקח לדם להיספג? האם היעדר תנועה (לא קל...) תורם להיספגות מהירה יותר של הדם? זאת אני שואלת כיוון שאיום הוויטרקטומי לא סר עדיין מאחר שהדם לא ניספג סופית וייתכן שמסתיר קרע נוסף. תודה וברכה בתיה

שלום בתיה השיקולים אינם קלים. בכל מקרה אכן שוקלים בעד ונגד- ולא ממהרים להציע בשליפה. אכן - רצוי להמנע מטלטול ניכר כדי להקטין התזוזות בג'ל העין והסיכוי לקרע/הפרדות

מנהלי פורום רשתית