דירדור בראייה

דיון מתוך פורום  רשתית

21/01/2013 | 11:21 | מאת: אדי

עברתי לפני 8 שנים ניתוח ברשתית (הזרקת גז) ומאז מספר פעמים הקיפו לי בלייזר איזורים חלשים וקרעים קטנים ברשתית שאובחנו בזמן יש לי קוצר ראייה מאד גבוה בשתי העיניים ( בסביבות מספר 15-16 ) והמספר ממשיך להידרדר אני מאד מודאג אילו סיבות יכולות להיות להמשך ההידרדרות בראייה ? (מחלות רשתית וכו,) אילו בדיקות עלי לעשות בכדי למנוע המשך הידרדרות בראייה ? בתודה

אדי שלום, הקשר בין העובדות הוא הפוך: אנשים בעלי מבנה עין הגורם לתיקון אופטי של מספר משקפיים גבוה מלווה הרבה פעמים ברשתית חלשה ודקה היכולה להקרע ולהיפרד. לצערנו אין דרך מוכחת להפסקת השינוי במספר, אך מניעה של ההפרדות והקרעים חשובה מאד. עושים זאת במעקב צמוד וטיפולי לייזר. כפי שתיארת. בברכה, ד"ר נדב בלפר

מנהלי פורום רשתית