אפשרי?

דיון מתוך פורום  רשתית

21/10/2014 | 20:51 | מאת: דניאל

היי, אני בן 17 וחצי ומגיל 16 בערך אני סובל מכתמים שחורים שכיום לא מפריעים לי כל כך. בשנה האחרונה הצטרפו אליהם מין ניצוצות שאני שם-לב אליהם כשאני מסתכל על השמים או על קיר לבן או שפתאום בטלוויזיה יש מסך בהיר הלכתי לרופא עיניים שלא מצא כלום ואפילו לא אמר לי על היפרדות או משהו שאלתי באינטרט רופא והוא ענה לי תשובה כזאת. - PVD, floaters, התנזלות / הפרדות הזגוגית דובר רבות בהודעות קודמות בפורום: הזגוגית - הינה התווך הממלא את רוב נפח גלגל העין, דמויית כדור שקוף, בנויה מחומר המזכיר ג'לטין (באמצע הדרך בין נוזל למוצק). הפרדות הזגוגית מתרחשת בין גוף הזגוגית לרשתית (מרבד המצפה את החלק הפנימי של העין, "עוטף" את הכדור השקוף) : זוהי למעשה התנזלות וקריסה פנימה של גוף הזגוגית, לרוב זהו תהליך טבעי, איטי, ש"עובר בשלום" ובאופן בלתי מורגש. לעיתים התהליך הוא פתאומי ואז לרוב מורגש וגם אז עובר בשלום במרבית המקרים. החשש הוא מיצירת קרעים והפרדות רשתית בעיקר בקצרי - רואי. הסימנים שצינת עשויים לחלוף מאליהם תוך פרק זמן הנע בין חודשים לשנים בודדות. יש להקפיד על מעקב עפ"י הנחיית רופא העיניים ולפנות בהקדם לבדיקה בכל מקרה של החמרה. רציתי לדעת אם אני יכול לעבור ניתוח ויטרקטומיה כי אני ממש סובל מניצוצות משני העיניים ? הרופא לא אמר לי כלום על היפרדות או משהו בבקשה אני סובל לשחורים התרגלים אבל הניצוצות מפריעות לי ממש!!!

דניאל שלום, אם יש ניצוצות שלא היו קודם - יש לגשת בדחיפות לבדיקה אצל רופא עיניים!!! בברכה, ד"ר נדב בלפר

מנהלי פורום רשתית