אווסטין

דיון מתוך פורום  רשתית

28/08/2014 | 10:33 | מאת: אבשלום

שלום דוקטור אימי בת 80 עברה סדרה של 3 זריקות אבסטין סובלת מרטינופתיה סכרתית. מספר שבועות אחרי הזריקה האחרונה לקתה בשבץ מוחי איסכמי. אחרי שעמדה על הרגליים חזרה לביקורת אצל הרופאים שמציעים לעבור ללוסנטיס. הרופאים לא מבטלים את האפשרות שהאירוע יכול היה להיות קשור לזריקות מדברים על זליגה של החומר הפעיל. גם באינטרנט קראתי שיש מקרים של אירוע תוצאה של זריקות לעיניים. שאלתי היא האם יש מחקרים בנושא ומי בכלל יכול לתת לי אינדיקציה אם לוסנטיס יהיה טוב לאמא שלי ולא חלילה עשוי ליצור עוד אירוע מוחי? מי הגורם שאני יכול להתייעץ איתו שיעריך א התמונה הכוללת ולא רק יסתכל על בריאות העין.... לא שהזריקות הניבו שיפור משמעותי במצב העין של אמא שלי. תודה

שלום אבשלום צר לי על האירוע המוחי... זה אכן לא נעים יש מידע רפואי מחקרי על הקשר האפשרי בין קבוצת התרופות (אבסטין לוסנטיס...) ואירועים הקשורים לכלי דם (מוח לב וכו). מאידך - גיל וסוכרת הם גורמי סיכון ידועים לאירועים דומים. אין כל דרך וודאית לקבוע במה "האשם". ממחקר שהשווה בין אבסטין ללוסנטיס- נראה כי אין הבדל משמעותי באיכות הטיפול אולם יש נטיה לפחות "אירועים" כאלה בעת שימוש בלוסנטיס. זכור - מדובר בממצאים סטטיסטיים (כך הרפואה והמדע עובדים). כשמדובר באדם בודד - אילו לא בהכרח המספרים המדוייקים. מי שיכול להעריך את מצב אימך, סיכוי וסיכון, זה רופא העיניים המטפל...

29/08/2014 | 13:30 | מאת: אבשלום

סיכון ואפילו קטן של התרחשות אירוע מוחי בעקבות זריקות. לא שמעתי אפילו פעם אחת על cva בהקשר הזה. ברור שבדיעבד היינו נמנעים מהזריקות. במחקר לא מבוקר שאני עשיתי במסדרונות מרפאת העיניים לא מצאתי קשר מובהק בין הזריקות לשביעות רצון המטופלים. :) מצד שני מי ירצה לעשות זריקות אם ידע שחלילה יש סיכוי ללקות בשבץ. לצערי מנסיוני הגישה של הרופאים ברוב חשוב שלמטופלים יהיה את כל המידע ושיוכלו לבחור...ענין גם של אתיקה. ההשלכות של האירוע של אמא שלי כבדות משקל אני יודע שידוע שחולי סכרת מועדים לפורענות של שבץ אבל למדתי גם להטיל ספק במוכר ובידוע. כנראה לא אדע מה בדיוק גרם לשבץ של אימי אבל חשוב שמטופלים יהיו מודעים לסיכון אם אכם החומר הפעיל בזריקות עשוי לגרום לשבץ. המוזר הוא שאבסטין לא מאושר על ידי ה FDA לטיפול ברשתית בניגוד ללוסנטיס כמובן. בכל אופן תודה רבה על המענה.

מנהלי פורום רשתית