תוצאות OCT והאם יש קשר למחלת בכצ'ט?

דיון מתוך פורום  רשתית

23/08/2014 | 08:38 | מאת: נסיה

שלום רב. בת 58. חולת בכצ'ט סובלת מהפרעות בראייה. בצילום OCT מ5.8.14 ; עין ימין Vitreo-Macular Traction, ו- ERM על פני הרשתית עם שינויים גליים של פני הרשתית. משיכת הרשתית באזור המקולרי יוצרת הפרדה בין שכבות הרשתית, וציסטות רטינליות- לא הודגם חור. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-515 מיקרון. )ספקטרליס( החמרה בהשוואה ל- OCTקודם. עין שמאל מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. פני הזגוגית האחוריים מופרדים חלקית עם אזורי חיבור מקולריים, ללא שינויים ברשתית. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-223 מיקרון. )ספקטרליס( ללא שינוי בהשוואה ל-OCT קודם. האם מצב זה קשור למחלה הבסיסית שלי? האם ניתוח במצב זה הוא דחוף? תודה

שלום נסיה אין כל קשר חשוב או מיידי לבכצ'ט זה מצב של מחלה המעוותת את הראיה - יכולה לגרום לפגיעה משמעותית. תלוי כמה את רואה היום וכמה זה מפריע - יש לרוב צורך בניתוח... די בהקדם שווה כמובן לדון בכך עם כל המידע ואחרי בדיקה של העיניים- ולא רק תשובת הצילום

מנהלי פורום רשתית