בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  רשתית

17/02/2013 | 10:41 | מאת: שמשון

שלום רצתי להתיעץ בנוגע למשהו הובחנתי עם הפרדות זגוגית בעין אך לאחרונה נוספו תסמינים מדאיגים וחדשים כגון הבהובים חלשים "ברקים" וכמו אור צהוב כזה שבא בגלים והולך וזה לפעמים ולא כול הזמן. כשהתחילה לי הפרדות הזגוגית ראיתי גופים צפים בשדה הראיה עם גיצים כאלה שמסתובבים שאני מסתכל במקומות בהירים ומן נקודות שמופיעות שאני עוצם את העיניים בחושך שקיימות גם קיום בעקבות כך פניתי לרופא עיניים שבעקרון מתמחה בלייזר וניתוחים והוא בדק אותי עם כמו זכוכית מגדלת כזאת שבנוסף לזה שהוא מסתכל באופטולמוסקופ הוא החזיק ביד עוד זכוכית מגדלת ועשה לי בדיקה ללא הרחבת אישונים ובדרך כלל שיש אור האישונים שלי ממש נהיים קטנים וטען שהוא בטוח ב 98.8 שהכול בסדר עם הרשתית. ושאלותי הם : 1.האם עקב תאור התסמינים החדשים יש לי ממה לדאוג וחשוב שהלך לבדיקה שוב ? 2.מה ההבדל בין רופא שיותר מתמחה בלייזר וניתוחים לבין רופא שמתמחה ברשתית בעניין הבחנה של בעייה ברשתית האם גם הוא יכול לאבחן בעיות של הרשתית כגון הפרדות רשתית או חור ברשתית ? האם מומלץ ללכת יותר לרופא שמתמחה ברשתית ולמה ? 3.מה קורה כאשר יש אפשרות של הפרדות רשתית ולא מטפלים בזה האם הראייה עלולה ללכת לגמרי ? 4.במידה וכבר חייב לטפל הבנתי שצורבים את הרשתית בלייזר מהם הסיכונים עקב כך לעין ולראייה לאיזה נזק זה יכול לגרום ? האם יכול לפגוע בראייה או לתופעות חדשות בעין ? מה קורה אם אני מוותר על הטיפול הזה האם בעתיד יגרם עיוורון ? 5.יש לי הבדלי בהירות בעין אחת לעומת השנייה וכשעשיתי בדיקה הוא לא אמר שיש קטרקט או משהו ממה זה יכול לנבוע השתמשתי שבוע ב fml שבוע 3 פעמים ביום לפני 7 חודשים ולפני חודש במקסיטרול 4 ימים כול יום פעם אחת. 6.קשה לי לסמוך על הרופא שבדק אותי ורציתי חוות דעת שנייה האם ניתן ללא הרחבת אישונים באמת להגיע להבחנה כזאת שהוא טוען שהוא בטוח ב 98 אחוזים שהכול בסדר עם הרשתית ואין סיבוכים של הפרדות הזגוגית ? האם הוא רואה כך את כול הרשתית כמעט ? 7.האם כול הבדיקות האלה עם האופטולמוסקופ והוא הזה שמכובן אליי יכול לגרום לנזק או לפגיעה למשהו בעין או בראייה ? 8.הבנתי שהרחבת אישונים יכולה לגרום לעלייה חדה בלחץ בעיניים איך ניתן לדעת למי זה יכול להיגרם האם יש אחוזים נמוכים של מקרים כאלה ? האם יכול לגרום בהבדלים באישונים לאחר ההזלפה וסיום ההשפעה של הטיפות? האם יכול לגרום לנזק בראייה ? שוב פעם מצטער על אורך ההודעה והשאלות אך אני ממש דואג וגם אלו שאלות ממש חשובות לי שברצוני שתתיחס לכולם ...בבקשה.

שלום בעיקורן הפרדות רשתית היא עניין רציני. אם לא מתדלית או מטופלת בזמן היא יכולה להוביל לעיוורון. לכן - חשוב להיבדק - אפילו בדיקה "מיותרת". איננו מכירים בנזק בבדיקות חוזרות או הרחבות אישונים. נכון, מיעוט קטן יכול לפתח לחץ בעין לאחר הרחבת האישון, אולם זה מיעוט זניח לעומת הייתרון בבדיקה בהרחבה בה ניתן לראות את כל הרשתית. מומחה רשתית גם מבצע טיפולי לייזר לרשתית וגם מנתח (חלקם)..... לאיזה רופא בדיוק התכוונת? בעיקרון, עם יותר נסיון בבדיקת עיניים וככל שתיבדק בכל שינוי או החמרה, כך ייטב. יהיה סיכוי טוב יותר לגלות קרעים/חורים ברשתית סמוך לזמן היווצרותם ולספל בהם (בלייזר) על מנת למנוע הפרדות רשתית.

18/02/2013 | 11:14 | מאת: שמשון

אני רוצה ללכת לייעוץ אצל מרינה שנק איך היא מבחינת ידע מקצועיות ויחס בתחום הרשתית. ואיך היא יכולה לדעת שאני בסיכון לפתח לחץ תוך עיני .? מה ההבדל בין רופא שהוא מנתח לרופא שהוא לא מנתח האם זה מעיד על המקצועיות ? יש גם את דוקטור חיים לוי איך הוא בייחס למרינה שנק מבחינת כול מה שאני רוצה מהרופא שציינתי מעלה למי יותר עדיף ללכת ?

מנהלי פורום רשתית