תופעות חוואי חאחר ניתוח הפרדת רשתית ייגור בסיליק

דיון מתוך פורום  רשתית

29/01/2014 | 08:12 | מאת: יואב

לפני 10 ימים עברתי ניתוח בעין ימין עקב הפרדות רשתית בעין ימין.כמו כן הבנתי שעשו חיגור ע"י סיליקון וכן כריתת זגוגית. אני בבית שוכב במיטה עם הראש כלפי מעלה על פי הוראת רופא מנתחת.עד שבועיים לאחר ניתוח. לא רואה טוב בעין ימין.מטושטש עדיין. יש לי כמו סחרחורת בזמן עמידה והליכה. 1.תוך כמה זמן אתחיל לראות בעין המנותחת? 2.האם הסחרחורת היא כתוצאה מהניתוח או תופעת לוואי ומתי תעבור?3.מתי אוכל לחזור לפעילוות מלאה כולל נהיגה וחזרה לעבודה .אציין שאני עובד בתור מפעיל מכונה במפעל תרופות שנחשף לכימיכליים ועבודה מאומצת.4.האם יש סכנה כי הפרדת רשתית תחזור שוב? אציין שעין מנותחת היא עין עצלה מילדות וגם עברתי ניתוח קטרקט לפני שנה וחצי. אשמח אם תענה לי על שאלותי הרבות .כי רק בשבוע הבא אני אלך לביקורת בבית חולים שם נותחתי. ( בית חולים כרמל בחיפה ).

יואב שלום, שלום ברור כי כל תשובה כאן תהיה משוערת. מאד תלוי בהרבה גורמים. רק את חלקם אפשר להעריך בבדיקה של העין, וחלקם כלל לא. אנסה לענות: 1. עד שייספג הגז יעברו מס שבועות. עד שתחלים הרשתית יכולים לעבור אף מספר חודשים. 2. ייתכן ויש סחרחורת מההרדמה או ממנח הראש הייחודי. 3. בתור נהג ומפעיל מכונה אתה צריך לראות מצויין. כאמור זה יכול לקחת זמן.... 4. לצערנו, למי שהיתה כבר הפרדות רשתית יש סיכון מוגדל להפרדות בעתיד. תצטרך להיות במעקב שיגרתי. בברכה, ד"ר נדב בלפר

31/01/2014 | 14:17 | מאת: יואב

1.מתי אוכל לחזור לעבודה עם מאמץ פיזי? 2.בעין שמאל ראייתי 6/6.5 עקב ירוד מתחיל האם יש סכנה לעין ומה אפשר לעשות כדי שבעין שמאל לא תהיה התדרדרות כמו בעין ימין? 3.האם יש אפשרות לתבוע את ביטוח לאומי או את קרן הפנסיה לנכות זמנית עקב אי השתכרות בזמן ההחלמה? אני בן 45 נשוי +3 ילדים מתחת לגיל 18. אשמח אם תענה לי על שאלותיי. שבת שלום.

מנהלי פורום רשתית