חסימת וריד מרכזי ברשתית +

דיון מתוך פורום  רשתית

08/12/2013 | 22:50 | מאת: שיר

שלום דוקטור, בן משפחתי הפסיק לראות במרכז העין מהרגע להרגע. באבחנה ראו שהוריד המרכזי ברשתית נחסם (לא יודעים ממה נחסם ואיך נחסם) כתוצאה מהחסימה נחסם גם העורק של מרכז הרשתית, כיוון שמבנה העין שלו חריג ( % 10 מהאוכלוסיה ,לדברי הרופאים) במבנה העין שלו העורק במרכז העין עצמאי ולכן הלחץ בו יחסית חלש עקב כך, כשנוצרה חסימה בוריד המרכזי של הרשתית, הדם חסם גם את העורק שבמרכז הרשתית האבחנה לדברי הרופאים: -362.35- CENTRAL RETINAL VEIN OCCLUSION-LEFT -362.32- RETINAL ARTERIAL BRANCH OCCLUSION-LEFT ברצוני לציין שמדובר בצעיר בשנות העשרים, בריא ,פרופיל 97 ברצוני גם לציין שבבדיקות אקו לב כולל אקו דרך הוושט , דופלר,CT .MRI ראש כולל עם יוד הכל יצא תקיו לגמרי. בבי"ח אליו הגיע בחצי שעה הראשונה בה קרה האירוע, לא נעשה דבר. רק לאחר שלושה ימים ערכו FA בו ראו את החסימות, בעקבות זאת ערכו OCT שהראה בצקת ברשתית. קיבל ביום השלישי בעקבות הFA והOCT זריקת אבסטין לרשתית ןכן החל בטיפול בתא לחץ חמצן. שאלותי הן : 1. האם ניתן לעשות כיום טיפול/ניתוח או כל דבר אחר בארץ או בחו"ל בכדי שראיתו בעין זו תשתפר והוא יוכל לראות במרכז העין או שזה אבוד כפי שאמרו לנו מס' רופאים ? כיום , קרוב לשלושה שבועות מהאירוע הוא עדיין מקבל טיפול בתא חמצן מידי יום ביומו. האם הטיפול הזה יכול להחזיר את ראיתו במרכז העין ? 3. האם נכון הוא שאם היה מקבל טיפול בשעות הראשונות לאירוע (איזו זריקה שממיסה את החסימה וטיפול בתא לחץ חמצן ) היינו מצליחים להציל את ראיתו בעין ? תודה מראש, שיר.

שלום שיר כמובן - ניתן רק לשער מה היה קורה אילו. לא מכיר מקרה בו הצליחו להמיס הקריש.... יש סיכוי קטן מאד לשיפור הראיה. אבל כל סיכוי שווה נסיון. זריקה וחמצן בלחץ הם הטיפולים המקובלים. הבירור שנעשה יכול להצביע לפעמים על בעיה כללית בגוף אשר אולי גרם לחסימה, ועל ידי טיפול אולי ניתן יהיה למנוע אירוע דומה בעין השניה.

מנהלי פורום רשתית