פלוטרס בעין שמאל......

דיון מתוך פורום  רשתית

25/05/2019 | 18:42 | מאת: תום

היי אני תום. בת 30. בריאה. קצרת רואי. לפני 3 שבועות קיבלתי מכה בעין שמאל ומאז אני רואה בעין הזו פלוטרים שמתגברים מיום ליום. אני רואה אותם כל הזמן. גם בחושך, גם בלילה. בכל תאורה. 24\7. הייתי אצל 3 רופאים שאבחנו viterous floters. (אם זה הפרדות זגוגית- לא אמורים לכתוב את זה באבחנה? אז אולי זה לא הפרדות זגוגית?) בכל מקרה, השאלה שמעניינת אותי היא האם יצא לך לראות אנשים צעירים שחוו עניינים בזגוגית העין\זבובים- עקב חכלה קהה? (בעין של החבלה כמובן, לא בשתי העיניים). אם זה קרה לי, זאת אומרת שזה יכול לקרות גם לילדים שחוטפים כדור בעין בעת משחק (ונניח שהם גם קצרי רואי, מיופיה וכו'). משום מה אני לא מוצאת אינפורנמציה על אנשים שחוו את הסמפטום אך ורק ממכה. דבר שני שמעניין אותי: אם קיבלתי מכה, וזה זעזעז שם כנראה משהו בזגוגית העין, שגרם שם לשינוי- יתכן שלמעשה ישנה חבלה גם חיצונית לא? כלומר איזשהו "פצע" או טראומה (גם אם אין דימום הנראה לעין). מבחינת הבדיקה אגב, הכל טוב. לחמית שקטה, קרנית צלולה וכל שאר המילים היפות הכתובות לי בדף הבדיקה. ובכל זאת, קיבלתי מכה. זה בכל זאת משהו חיצוני שחדר פנימה. (לא כמו בתהליך רגיל וטבעי של הפרדות זגוגית), אז תוהה האם יש גם סימן חיצוני שמראה את המכה. (אחת הרופאות שבדקו אותי אגב, אמרה שהיא רואה את הפגיעה. אבל זה לא מופיע לי בדיאגנוזה, כי כנראה זה לא רלוונטי לראייה ושלמות העין. אבל זה רלוונטי לי להבין מה קורה לי בגוף). תודה תום

שלום תום. שינויים בג׳ל קרויים floaters. זה יכול לקרות באופן ספונטני. לי עצמי יש כאלה מגיל צעיר ללא כל חבלה. קשה מאד לוודא בבדיקה מתי הזגוגית נפרדת- כי היא שקופה. לגבי החבלה- לא מדובר בפצע או בחדירה. הזגוגית נמצאת בתוך כדור העין. כשיש חבלה אז הזעזוע שעובר על הזגוגית יכול לגרום לזירורז התהליך. זה לא חשוב לכשעצמו. אנחנו תמיד מחפשים אם יש קרעים ברשתית שעלולים להוביל להפרדות רשתית (לא זגוגית) העלולה לעוור. זו הנקודה החשובה.

26/05/2019 | 07:15 | מאת: תום

תודה. מה שאני חווה עכשיו זה פלוטרס גדולים שחורים ןאטומים שמסתירים את שדה הראיה 24\7 מבוקר עד ליל, כולל ליל. זו פגיעה מטורפת באיכות החיים והראייה. אני מבינה שזה לא מסוכן כי זה לא מעוור. אבל זה סבל בל יתואר, ופגיעה מאוד רצינית בזגוגית ותהליך הראייה (גם אם העין עוד "מתפקדת" קלינית

מצטער לשמוע. רוב האנשים מתרגלים (המוח לומד להתעלם ו/או הפלוטרס יוצאים מציר הראיה). אבל זה עשוי לקחת חודשים רבים.

12/11/2022 | 20:18 | מאת: נעמה

היי ממש מזדהה עם מה שתום כתבה אני בת 18 וקיבלתי את זה באמצע לימודים (מחשבים) ואני לא מסוגלת להתרכז זה ממש מפריע בקריאה ובעיקר מול מחשב לפעמים אני פשוט מסתירה את עין שמאל עם היד כדי שאני יוכל לקרוא... למה לא מודעים לדבר הזה?? והאם מומלץ לעבור את טיפול הלייזר עם הסיכון שבדבר? תודה רבה

מנהלי פורום רשתית