חור מקולרי

דיון מתוך פורום  רשתית

01/02/2013 | 20:28 | מאת: כהן תמר

תודה שענית לי במהירות. האם חור מקולרי הוא ניוון בצורה היבשה והרטובה. אני רואה בעין הפגועה בצורה מקוטעת. מדוע צריכים מעקב. האם יש אפשרות לטפול - ולכן המעקב

שלום שוב ניוון מקולרי יבש ורטוב מתייחס למחלה בשם AMD (ניוון מקולרי תלוי גיל). אין קשר ביניהם, פרט לעובדה שאלו שתי מחלות במקולה, מרכז הראיה. יש שלבים של החור המקולרי הראויים למעקב (שכן עדיין יכולים להשתפר באופן עצמוני) ויש הדורשים ניתוח לשם טיפול, עם סיכוי טוב להחלמה, וסיכוי מצויין להפסקת תהליך ההחמרה..... רק על סמך בדיקה מלאה + צילומים + מידע קודם ניתן להעריך באיזה שלב המצב, ובהתאם לכך, את הצורך בטיפול.

18/02/2013 | 13:29 | מאת: כהן תמר

מצאו בבדיקת OCT שיש לי חור בעובי של 198 מיקרון. האם יש טיפול - או אולי נתוח

מנהלי פורום רשתית