היפרדות זגוגית בעיניים

דיון מתוך פורום  רשתית

25/11/2018 | 13:29 | מאת: דן

שלום ד״ר, לפני כשלושה חודשים התחלתי לראות עצמים שחורים שצפים לי בעין. אובחן PVD ונמצא חור ברשתית עין ימין בשעה 2 שתוקן בלייזר לפני כחודש. תופעת העצמים התגברה לאחרונה ונורא מפריעה לי בתפקוד היומיומי ובריכוז בלימודיי. הבנתי שישנו ניתוח ויטרקטומי שבו מוציאים את הזגוגית ומחדירים נוזל צלול לעין. הבנתי שיש סיכונים לניתוח. האם הניתוח פותר את הבעיה או שלאחר מכן עלולים להיות שוב עכירויות בזגוגית? מתוסכל נורא.

שלום. הניתוח עשוי לפתור את הבעיה אולם אינו מוצדק ברוב המקרים הללו- הוא בעל סיכון גדול יחסית לתועלת. לאוב מתרגלים לזה אחרי זמן מה (תלוי במיקומם, ערנותך ועוד)

מנהלי פורום רשתית