חור/קרע ברשתית בעין ימין

דיון מתוך פורום  רשתית

02/04/2018 | 10:22 | מאת: איילת

שלום ד"ר, הלכתי לבדיקת התאמה לניתוח לייזר להסרת משקפיים. נאמר לי שאני מתאימה לניתוח הסטנדרטי אולם לפניו, אני צריכה לעשות טיפול ארגון לייזר כי התגלה שיש לי חור או קרע (לא בטוחה באבחנה) בעין ימין. עשיתי את הטיפול ונוצרה צלקת כמו שצריך. הרופא אמר לי שבגלל קוצר ראייה גבוה שלי (-7) וגנטיקה כנראה, יש לי רשתית עדינה ויש ניוון עם הזמן. ויש גם סיכוי גדול שיופיעו קרעים בעין שמאל. מאז אני מאוד לחוצה. אמרו לי שאני צריכה להיות במעקב כל חצי שנה כדי לבדוק התפתחות של קרעים ברשתית. רציתי לשאול, האם מטרתם של טיפולי הארגון היא למנוע היפרדות רשתית? מה הסיכוי לעיוורון? עד כמה הטיפולים מקטינים את הסיכוי שזה יקרה והאם לא כדאי לי ללכת למעקבים בתכיפות גבוהה יותר? תודה רבה ד"ר, איילת

שלום איילת אכן הכוונה בלייזר הוא ליצור צלקות על הרשתית אשר מחזקות ההדבקה שלה לבסיסה (מעין ריתוך) יש עדיין סיכוי לקרע (או חור- לא משנה) אך קטן מאד ביקורת בחצי שנה - זה מקובל

03/04/2018 | 00:47 | מאת: איילת

תודה ד"ר נדב, ומה הסיכוי להיפרדות רשתית במצב שלי? האם טיפול ארגון לייזר מונע היפרדות רשתית או רק מעכב את התהליך של זה מלקרו? מה הסיכוי לעיוורון? מאז התגלה שיש לי את זה אני לחוצה וחרדה מעיוורון או שאקום בבוקר ויהיו לי בעיות בשדה הראייה. האם זה דבר שקורה בתק' קצרה? האם קרעים גם יכולים להתאחות לבד? ייתכן והקרע/חור שאובחן אצלי כבר היה קיים הרבה שנים ולמרות זה לא חדרו תחתיו נוזלים? תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות. אני ממש בחרדה, איילת

מנהלי פורום רשתית