amd מוקדם בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  רשתית

09/03/2017 | 20:06 | מאת: צביקה

שלום. בעוד כחודשיים אהיה בן 47.איני מעשן.לפני כארבעה חודשים אובחנתי כחולה ב- amd מוקדם בשתי העיניים ע"י רופא עיניים בקופ"ח.ממש לאחרונה הייתי אצל מומחה רשתית שפיענח את תוצאות ה- oct ואכן זו האבחנה. לדבריו אני בשלב המוקדם.ראייתי טובה ואני מרכיב משקפיים לקריאה בלבד. אני מצטט ברשותך את מה שהוא כתב בחוות הדעת שלו:oct שתי עיניו שינויים ב- pe ,משקעים דמויי פוליפ באזור פריפובאלי בשמאל,בימין דרוזנים קונפלואנטים גוקסטהפובאלית. הוא המליץ לי להתחיל לקחת areds 2.הייתי רוצה לקבל חיזוק להמלצתו האם אכן להתחיל לקחת ויטמינים אלו?קראתי שבמחקר מקיף שנעשה לא נמצא הבדל בין areds ל- areds 2,אז מדוע דוקא 2?כמו כן קראתי שויטמינים אלו עשויים לגרום לתופעות לואי בדרכי השתן.האם נכון.בקיצור אני מודאג ומבקש עזרתך/עצתך.

שלום צביקה אכן יש ויכוח בספרות המקצועית על חשיבות / התגובה של הויטמינים. אני בדרך כלל בעד לתת בשלבי מחלה בינוניים - לפי התיאור שציטטת זה השלב אצלך. מדובר בטיפול מונע מקובל וסביר. אם כן - אז את המינון החדש (נקרא AREDS 2- עש המחקר שבדק זאת), אם אין סיבה לא לתת (רופא מטפל יידע)

מנהלי פורום רשתית