בדיקת עיניים תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  רשתית

09/02/2017 | 20:48 | מאת: גיל

בדיקת עיניים שלום רב, בן 46 בריא בד"כ . סובל מי.ל.ד מטופל מגיל 17 ונוטל ליפיטור 20 מ"ג ביום (מניעתי בשל מקרה לב באב) וקונוורטין 10 מ"ג ביום. משקל : 66 גובה 176 עושה ספורט . בבדיקות ביתיות, לחץ דם בד"כ בגבולות ערכים תקינים עד 130- 140 סיסטולי ועד 90 דיאסטולי. בבדיקת עיניים שיגרתית מהיום הופתעתי מאוד לגלות הממצאים הבאים: לחמית - שקטה קרנית - שקופה ללא צביעה לשכה קדמית - עמוקה ושקטה לחץ 14 בשתי העיניים. כ"כ נרשם לגבי הרשתית בשתי העיניים - דיסקה מקולה ורישתית תקינים. נצפו הצרות עורקים וסימני חצייה ללא שטפי דם. ברצוני לשאול מה פשר הממצאים? האם מדובר בממצא חמור? האם הפיך? האם עלי לשנות את מינון/סוג התרופות? ממה ממצא זה יכול לנבוע? ובאיזה דרגת חומרה מדובר? תודה

שלום גיל. הממצאים אופינים למישהו עם יתר לחץ דם כרוני. אין זו התוויה לשינוי הטיפול בלחץ הדם, אלא נתון נוסף בשיקולי הרופא המטפל (משפחה?), על פיהם הוא מחליט על המשך/שינוי הטיפול.

מנהלי פורום רשתית