קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

04/02/2013 | 21:37 | מאת: ארנון

שלום, בן 75 בד"כ בריא הודע לי ע"י רופאת העיניים כי יש לי התחלה של קטרקט והוסיפה כי בעוד מספר חודשים אשלח לניתוח. אציין,כי לפני מספר שנים הופיעו לי הבזקי אור בשתי העיניים ולאחר בדיקה בבית החולים לא נמצא הפרדת רישתית כיום אני מבחין בהבזקי אור קלים כאשר אני מפנה את הראש ימינה ושמאלה בחושך.אני נמצא בביקורת כל חצי שנה. שאלותיי, 1)האם אפשרי ניתוח קטרקט למרות הבזקי אור קלים. 2)מתי מומלץ לבצע את הניתוח כאשר הקטרקט בשלב התחלתי או מתקדם. 3)מתלבט,לגבי ניתוח לייזר או רגיל יתרונות וחסרונות. ממתין לתשובה,בתודה. ארנון

04/02/2013 | 22:26 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום ארנון בעיני ניתוח קטרקט הוא ניתוח לשיפור איכות החיים. יש מספר התוויות רפואיות המצריכות ניתוח לבריאות העין. בשאר המקרים אני מאמין שצריכה להיות הפרעה. זה מאוד אישי. אני מבין שיש פגיעה בראיה בעין אחת. הזמן המתאים לניתוח יכול להשתנות מאדם לאדם, מסיבות שונות. בכל אופן, איני מכיר שיטה הגורמת לקטרקט לסגת או לראיה להשתפר, פרט לניתוח. אם כבר יש הפרעה עדיף לנתח, על מנת להקל על התיפקוד. יש גורם סיכון נוסף אצלך - זו כנראה רשתית פגיעה (חלשה?) יותר. אין מידע אם הניתוח בלייזר משנה את הסיכון במקרה זה (או אחרים, למען האמת). ובכל זאת - אם איכות חייך נפגמה בשל הירוד (קטרקט) הרי שיש מקום לניתוח. סך כל הסיכונים בניתוח הירוד המודרני אינם רבים..... בהצלחה

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר