קטרקט מולטי פוקל

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

23/01/2014 | 07:12 | מאת: שרה

ד"ר לוינגר המליץ על ניתןח קטרקט מולטי פוקל , שאלתי:היום אני לא מרכיבה משקפי מולטיפוקל ,כיצד אתרגל אליהם? שאלה שניה : מה קורה לאחר הניתוח ? האם אזדקק למשקפים עבור העין השניה עד לביצוע הניתוח בעין השניה שיכול לקחת זמן?

24/01/2014 | 08:12 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום שרה חסר לי המון מידע על מנת לענות ספציפית- אין לי נתוני הבדיקה שלך. על כן אנסה לענות בעיקרון: מטרת הניתוח היא להחליף העדשה הטיבעית העכורה (קטרקט) בעדשה מלאכותית שקופה). יש כיום גם עדשות (המושתלות בעין), שיש להן 2 מוקדים של פוקוס- דבר המקטין משמעותית התלות במשקפיים.... עם יתרונות וחסרונות - כמו כל פשרה בחיים. המוח מתרגל אליה בסופו של דבר. מה שחשוב להחלטה הניתוחית היא העובדה שעם הקטרקט, לא ניתן לראות טוב גם עם (!) משקפיים, שכן העדשה הטיבעית עכורה.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר