ראיה לאחר ניתוח קטרקט ראיה מקרוב

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

03/01/2014 | 14:38 | מאת: מוטי

עברתי נותוח קטרקט לפני כשבוע ב 29.12 בקשתי לתקן ראיה מקרוב כך שמקרוב אראה טוב כיום אני רואה מקרוב מטושטש כך שאני לא יכול לקרוא עיתון, למרחק רואה בינוני סביר ולרחוק לא רואה השאלות האם יתכן שיפור בראיה לקרוב והאם אוכל לקרוא מקרוב ללא משקפי קריאה, תודה רבה

04/01/2014 | 14:57 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום מוטי על פי יאורך אני מבין שהושתלה עדשה עם מוקד אחד. זוהי הבחירה השכיחה. היכולת של רפואת העיניים כיום לנבא את המספר לאחר הניתוח הוא משופר לאין ערוך מאשר רק כמה שנים אחורה. יחד עם זאת - יש טווח שגיאה מקובל של +/- חצי מספר (דיאופטר), עקב תהליך הריוי, שהוא שונה מאדם לאדם. בכל מקרה חשוב לזכור כי מטרת הניתוח היא להחליף העדשה העכורה בשקופה..... עם עדשה עכורה (קטרקט) הראיה נפגמה הכל המרחקים, גם עם משקפיים). אחרון חביב- לעיתים לוקח כחודש עד להתייצבות הסופית של המספר- כך שעדיין יש מקום לשינוי.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר