קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

02/01/2014 | 18:13 | מאת: נאוה

ערב טוב, אני בת 66 אתמול בקרתי אצל רופא עיניים בעקבות דמעות שנוזלות לי מהעיניים וטשטוש בראיה לא תמיד. הרופא רשם לי טיפות פרד פורטה להזליף בעיניים טיפה אחת 4 פעמים ביום. ואמר לי שיש לי התחלה של קטרקט.כמה זמן לוקח עד שצריך לנתח את העיין? אודה לך על תשובתך.

04/01/2014 | 15:19 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום נאוה ניתוח קטרקט נועד לשיפור איכות החיים במקרה זה - אין כל קשר לדמעת או לטישטוש הריגעי. כאשר יהיה טישטוש קבוע בראיה - זה כנראה בעקבות חוסר השקיפות בעדשה (זהו הקטרקט) ואז יש התוויה לניתוח. הזמן עד אז- תלוי בעיקר בגנטיקה.... כלומר, אצל כל אחד זה מתקדם בקצב שונה. מומלצת ביקורת אחת לחצי שנה לערך

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר