קטרקט בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

31/07/2013 | 20:27 | מאת: יונית

שלום, אני אשה בת 47, לפני ארבע שנים עברתי ניתוח לתיקון ראייה בלייזר, באחד מהקליניקות הידועות. ראייתי השתפרה מאוד ונהנתי מתוצאות הניתוח. לפני כחצי שנה, הראייה החלה להדרדר במיוחד בעין שמאל. המספר עלה למינוס 1.5. פניתי לקליניקה, ואחרי כמה חודשים של בדיקות חוזרות ונשנות, נקבע המועד המיוחל לניתוח החוזר. ביום הניתוח בדק אותי שוב הרופא, והודיע לי, שהוא לא מוכן לנתח אותי, מכיוון שיש לי התחלה של קטרקט.... 1. האם אי אפשר לבצע ניתוח לייזר, אם יש התחלה של קטרקט? 2. עם משקפיים אני רואה מצויין, האם זה יתכן? 3. יכול להיות שבגלל התחלת הקטרקט, הראייה שלי הדרדרה? בגילי הצעיר ככ? בכל מקרה, אלך לבדיקה מסודרת אצל רופא עיניים ניטרלי... תודה יונית

31/07/2013 | 23:10 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום יונית גם בגילך הצעיר תיתכן התחלה של קטרקט השינויים הראשוניים יכולים להיות פחות עכירות בעדשה אולם שבירה שונה של קרני האור עקב המבנה וההרכב המשתנים של חומר העדשה הטיבעית. זו יכולה להיות סיבה לשינויים במספר. אם תנותחי - ייתכנו שוב שינויים בזמן הקרוב- זה לא צפוי. זו הסיבה שלא מקובל לנתח הסרת משקפיים בעת נוכחות קטרקט.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר